Interview: 7 hurtige til Lina Rafn

Lina Rafn er en dansk kunstner, der har betaget publikum med sin kunstneriske flair, store personlig-hed og ikke mindst stil. Som en dygtig sangerinde og modeikon har hun altid været interesseret i udsmyknings-kunsten og smykkernes evne til at udtrykke ens personlige stil. For nylig havde vi fornøjelsen af at interviewe Lina Rafn, der netop nu er albumaktuel med pladen Hormesis, om hendes tanker om smykker, tendenser og vores brand; Flora Danica Jewellery.

I dette interview deler hun nogle fascinerende indsigter om betydningen af smykker i hendes liv og den personlige historie hun forbinder med Flora Danica. Lad os dykke ned i samtalen og opdage, hvad der gør Lina Rafn så passioneret omkring stil og smykker. 

Foto: Anthon Unger

1 · HVORDAN VIL DU BESKRIVE FLORA DANICA JEWELLERY MED TRE ORD? 

Unikt, gennemtænkt, en “evergreen". 

2 · HVOR LÆNGE HAR DU KENDT SMYKKEBRANDET FLORA DANICA?

Jeg kan huske Flora Danica fra min barndom. Min mormor var ikke en velhavende dame, men derimod sparsom og beskeden, men hun havde nogle smykker fra Flora Danica og det blev mig ganske klart, at de var noget særligt og værdifuldt for hende, hvilket giver god mening - ikke mindst fordi, hun virkelig havde “grønne fingre” og gik meget op i blomster, planter, have og den slags.

3 · HVORFOR FALDT DIN INTERESSE LIGE FOR FLORA DANICA? 

Det er ikke sådan, at Flora Danica er de eneste smykker, jeg sætter pris på, men de har bestemt en særlig plads i mit hjerte, fordi de for mig giver en “full circle” fornemmelse. Begge mine bedstemødre talte i rosende toner om Flora Danica og jeg føler at jeg har dem med mig, når jeg bærer Flora Danica smykker uden at jeg føler mig retro, umoderne eller gammeldags.

Jeg elsker når noget forbliver relevant og samtidig er umiskendeligt tro mod sit DNA. Det er en balancegang, jeg selv har skulle navigere i som kunstner og når jeg ser nogen lykkes med det projekt, gør det mig glad og inspireret. Vi (Infernal) har “kun” været i gang i 25 år. Flora Danica har været around i 70 år! Det er jeg ret vild med.

4 · HVILKEN KOLLEKTION ER DIN YNDLINGS? 

Jeg har ikke som sådan en yndlingskollektion - min smag og stil er enormt dynamisk og skifter konstant - jeg har sjældent en favorit inden for noget som helst i særlig lang tid. Generelt sætter jeg dog pris på tøj, smykker, sko, tasker og andre ting, som er gennemarbejdede og har en idé, som er tydelig og effektfuld og føles relevant. Alle de kriterier, synes jeg Flora Danica smykker opfylder og så kan de enkelte smykker passe ind i forskellige æstetikker alt efter humør og lejlighed.

Men - jeg er særlig glad for Græs kollektionen. For mig er den subtil i sit udtryk og det klæder mine fingre og min hals med de lange linjer - strukturerne er umiskendelige, men diskrete og med tiden har jeg lært, at less is more på mig. Det fleste tror, jeg stadig er ét stort statement - og bevares, den side har jeg da også - men ofte sætter jeg pris på en mindre “larmende” æstetik. Min personlighed larmer så rigelig i sig selv.

5 · HVORDAN VILLE DU BRUGE DISSE SMYKKER I DIN EGEN GARDEROBE? 

Jeg værdsætter ting, som både kan styles op og ned - Græs smykkerne kan opgradere jeans & T-shirt og samtidig har jeg også båret dem på rød løber til Galla. 

6 · HVAD ER DINE TANKER OM DEN NUVÆRENDE TILSTAND AF MODE- OG SMYKKEINDUSTRIEN, OG HVORDAN TROR DU, AT DEN VIL UDVIKLE SIG I FREMTIDEN? 

Det er tydeligt at brands, der tager stilling til verdens tilstand lader til at have en større gennemslagskraft på den lange bane. De kommende generationer tager tydeligt afstand fra lette løsninger og brug-og-smid-væk kultur. Heldigvis.

Klassiske items, som man investerer i og bruger igen og igen og endda lader gå i arv, dem er der status i. Og det er en god ting. Og jeg oplever at smykkeindustrien har lettere ved at eksekvere i den sammenhæng. Måske fordi traditionen for at gennemtænke et smykkekøb som en slags investering er mere rodfæstet.

7 · HVORDAN IMPLEMENTERER DU SELV MODE I FORHOLD TIL DINE SHOWS? 

Jeg har altid været et meget visuelt menneske. God musik gør mig gennemført lykkelig, men hvis jeg OGSÅ stimuleres visuelt på en måde, der komplimenterer det, jeg får ind gennem ørerne, så bliver jeg decideret euforisk.

Det forplanter sig selvsagt i hvordan jeg også selv vægter iscenesættelse vældig højt, når vi spiller koncerter. Mode løber som en åre igennem mig og strømninger forplanter sig i mig, beriger mig, flytter mig i en evig strøm. Jeg dvæler sjældent ved en stil, et udtryk, en sound i længere tid. Det er altid i forvandling og derfor er vores æstetik det også. Både sonisk og visuelt. Det er ikke noget, jeg tænker over, analyserer eller anstrenger mig for. Det sker automatisk og naturligt. Det er som at trække vejret.

HVEM ER LINA RAFN?

Lina Rafn kendt som dansk sangerinde, tv-personlighed og stilikon! Hun har gjort sig bemærket både nationalt og internationalt. Hun startede sin musikkarriere som forsanger, sangskriver og producer i popgruppen Infernal, som hun dannede sammen med Paw Lagermann og Søren Haahr i 1997. Med sin stærke stemme og sit energiske sceneshow blev hits som "From Paris to Berlin", "I Won't Be Crying" og "Ten Miles" store succeser i både Danmark og resten af Europa.

Udover sin musikkarriere har Lina Rafn også markeret sig i flere radio- og tv-programmer, herunder "xFactor" og som fast paneldeltager i radioprogrammet "Mads og Monopolet", senere "Sara og Monopolet". Hendes positive tilstedeværelse på både tv og radio har gjort hende til en af Danmarks mest kendte og populære kunstnere. 

Græs Armbånd Sølv
Græs Armbånd Sølv
Græs Armbånd Sølv
Græs Armbånd Sølv
Græs Armbånd Sølv
Græs Armbånd Sølv
Græs Armbånd Sølv
Græs Armbånd Sølv
Græs Armbånd Sølv
Græs Armbånd Sølv

Græs Armbånd Sølv

1.400,00 kr
Statement Græs Ring Sølv
Statement Græs Ring Sølv
Statement Græs Ring Sølv
Statement Græs Ring Sølv
Statement Græs Ring Sølv
Statement Græs Ring Sølv
Statement Græs Ring Sølv
Statement Græs Ring Sølv
Statement Græs Ring Sølv
Statement Græs Ring Sølv
Statement Græs Ring Sølv
Statement Græs Ring Sølv
Statement Græs Ring Sølv
Statement Græs Ring Sølv
Statement Græs Ring Sølv
Statement Græs Ring Sølv

Statement Græs Ring Sølv

1.950,00 kr
Græs Hoop Øreringe Sølv
Græs Hoop Øreringe Sølv
Græs Hoop Øreringe Sølv
Græs Hoop Øreringe Sølv
Græs Hoop Øreringe Sølv
Græs Hoop Øreringe Sølv
Græs Hoop Øreringe Sølv
Græs Hoop Øreringe Sølv

Græs Hoop Øreringe Sølv

1.400,00 kr
Græs Halskæde Sølv
Græs Halskæde Sølv
Græs Halskæde Sølv
Græs Halskæde Sølv
Græs Halskæde Sølv
Græs Halskæde Sølv
Græs Halskæde Sølv
Græs Halskæde Sølv
Græs Halskæde Sølv
Græs Halskæde Sølv
Græs Halskæde Sølv
Græs Halskæde Sølv
Græs Halskæde Sølv
Græs Halskæde Sølv
Græs Halskæde Sølv
Græs Halskæde Sølv

Græs Halskæde Sølv

2.800,00 kr


Venlig hilsen Team Flora Danica