Flora Danica - naturens eget design.

Eventyret om Flora Danica går tilbage til 1952, hvor en af 1930ernes folkekære varietékunstnere, Orla Eggert, udviklede ideen om at lave smykker baseret på naturens unikke design.

Flora Danica var den første – og eneste – virksomhed i verden, der kunne forgylde og forevige blomster. De første Flora Danica smykker var baseret på en kobberbeklædning af blomster og blade, som af dygtige fagfolk behændigt blev forvandlede til et smykke, der efterfølgende blev belagt med 22 karat guld. Kobberet blev dog forholdsvis hurtigt erstattet af 925 sterlingsølv, som også i dag udgør hvert enkelt Flora Danica smykke.

På et tidspunkt havde firmaet svært ved at skaffe alle de blomster og blade, der skulle bruges i den voksende smykkeproduktion. Specielt var det svært at skaffe alle de firkløvere som kunderne efterspurgte. Derfor var der fast en annonce i den lokale avis, som opfordrede folk til at komme og aflevere firkløvere hver søndag kl. 15.00 - og som belønning var der 1,00 kr. pr. firkløver. Der var ofte lang kø ude foran Flora Danicas hoveddør om søndagen, således at leveringen af firkløver-smykkerne kunne overholdes.

Flere spektakulære begivenheder har kastet glans over Flora Danicas historie. I 1992 blev Flora Danica, af det Danske Hof, bedt om at fremstille en speciel erindringsbroche, personligt designet af Hendes Majestæt Dronning Margrethe. Brochen blev givet som en personlig gave af Dronningen til alle gæster ved regentparrets sølvbryllup.

Flora Danica har desuden designet og produceret et diadem for Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Marie. Diademet tager udgangspunkt i Flora Danicas kollektion, Fransk Lilje, og illustrerer kærlighedshistorien mellem en prins og en prinsesse i et elegant og enkelt formsprog.

I april 2021 overtog ægteparret, Karina og Martin, Flora Danica. Ambitionen er at tage det traditionsrige brand tilbage til rødderne og relancere de fem mest ikoniske og succesfulde Flora Danica serier i et endnu mere elegant og tidssvarende design. Sammen med den berømte danske blomsterkunstner i Japan, Nicolai Bergmann, relanceres Firkløver, Persille, Dild, Forglemmigej og Græs serien i forbindelse med fejringen af Flora Danicas 70års jubilæum i 2022. 

Flora Danica - en blomst for livet.